Tafel voor 10

Het is inmiddels alweer een aantal jaar geleden dat de toenmalig missionair ouderling in de kerkenraad een droom met ons deelde. Een visioen van een open kerk. Een kerk waar de mensen die op de bus stonden te wachten naar binnen zouden komen. Even een kopje koffie, een moment van ontmoeting.

Het was toen een droom waar iedereen enthousiast van werd. En nog steeds. Sterker nog, het is een van de motieven die ertoe hebben geleid dat onze koster Jolanda en ik begonnen zijn met de Tafel voor 10. De uitnodiging in de dienst van afgelopen zondag was prachtig en duidelijk. Het heeft zijn uitwerking niet gemist: op maandagochtend hadden we een mooi gezelschap rond de tafel. Gesprekken waarin alles op tafel gelegd kan worden. Van ernst tot humor, een lach en een traan, geloof en het leven van elke dag.

Hoe mooi kan het zijn, een kerk waar je je niet alleen op zondag maar ook doordeweeks welkom weet! Waar je gewoon naar binnen kunt… We hebben er een geweldige kerk voor, op een geweldige locatie. Wat mij betreft is het een prachtige droom die gewoon werkelijkheid kan worden. Spreekt het je aan? Kom gewoon eens langs, op maandag of donderdag rond de klok van 10 uur. En vind je het leuk om de helpende hand uit te steken, door bijvoorbeeld te helpen met de koffie? We horen het graag!