Vacature kerkelijk werker

De Hervormde Gemeente Bergschenhoek (PKN) is een brede en levendige gemeenschap aan de Noordrand van Rotterdam, waarin alle leeftijden goed zijn vertegenwoordigd. Onze gemeente is gefundeerd op het evangelie van Jezus Christus, Die ons met elkaar verbindt.

Wij hechten aan een open en missionaire houding waarbij er ruimte is voor verschillende geloofsbelevingen. In onze gemeente werken momenteel een voltijd predikant en een deeltijd kerkelijk werker, die zich inzet voor de ouderen van de gemeente.

Momenteel hebben wij een boeiende vacature voor een

Enthousiaste kerkelijk werker (16 tot 24 uur)

voor een periode van min. 1 tot max. 3 jaar

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een enthousiast persoon met een passie voor jong volwassenen, jong gehuwden/gezinnen (leeftijdsgroep ca. 25 – 40 jaar). Wij hechten veel waarde aan begeleiding en aandacht voor hen, onder meer bij het omgaan met relevante geloofskwesties en levensvragen. De taken behorend bij deze functie liggen voornamelijk op het vlak van pastorale begeleiding rondom huwelijk/gezin, geloofsopvoeding en missionaire toerusting. In deze zelfstandige functie is uitdrukkelijk ruimte voor vruchtbare initiatieven, in nauwe samenspraak met predikant en kerkenraad.

Graag komen wij in contact met een kerkelijk werker met een afgeronde HBO-opleiding. U heeft meerdere jaren werkervaring opgedaan en grote affiniteit met deze leeftijdsgroep. Het is van belang dat u initiatiefrijk bent en goed zelfstandig kunt werken. U legt makkelijk contacten en beschikt over goede sociale vaardigheden.

Voor deze functie gelden de arbeidsvoorwaarden conform de CAO van de Protestantse Kerk in Nederland.

Als u zich herkent in het genoemde profiel, zien wij uw sollicitatie voorzien van cv en eventuele referenties graag uiterlijk 3 april 2020 tegemoet. Deze kunt u richten aan de scriba, Jan Wolter Oord, via email scriba. Nadere informatie over de vacature kunt u inwinnen bij ds. Arjen Terlouw, tel. 010 – 2232332 of via email predikant. Op onze website (www.hervormd.nl) kunt u meer informatie vinden over de gemeente.