Van de boekentafel

Oktober is weer de christelijke kinderboekenmaand.
Het thema dit jaar is: Door dik en dun – vriendschap vieren.

Het actieboek voor de onderbouw is:

Titel:   Voor mijn allerbeste vriend – prentenboek
Door:  Willemijn de Weerd en Marieke ten Berge
Prijs:   € 5,99

Met een kar vol eikels loopt Eekhoorn door het bos. De dieren kijken hem verbaasd na. Waar heeft Eekhoorn al die eikels voor nodig? Stilletjes sluipen ze achter hem aan….

Het actieboek voor de middenbouw is:
Titel:   Superklas!
Door:  Janny den Besten
Prijs:   € 4,99

Jens kijkt naar de meester. Nog nooit heeft hij hem zo kwaad gezien. Wat zijn jullie een vervelend stel! Op het plein al dat geruzie en nu weer. Leuke klas? Ho maar. De meester loopt naar het whiteboard. Zijn stift gaat naar het weekplan. Bij volgende week vrijdag staat djembéles. Hij zet er een rood vraagteken achter. Jens draait zich om naar Jolien. Er zit een diepe rimpel in zijn voorhoofd. Geen djembéles? Kom nou! In de klas van Jens en Jolien is het altijd supergezellig. Maar de sfeer verandert ineens als er een nieuw meisje in hun groep komt: Lara. Steeds is er ruzie. Zoveel ruzie zelfs, dat meester van Zessen van plan is om de afsluiting van de projectweek niet door te laten gaan. Jens en Jolien proberen de meester wat op te vrolijken. Maar niets lijkt te helpen. Of is het toch mogelijk om een nieuwe start te maken?

Het actieboek voor de bovenbouw is:
Titel:   De majesteit van het BelangRijk
Door:  Anke van de Pol
Prijs:   € 4,99

Dokter Stethoscoop en zijn drie vrienden proberen alles om de koningin te helpen, maar ze wordt alleen maar zieker. Hun enige hoop is een eeuwenoud recept. Wat hare koninklijke hoogheid van het recept vindt? Tja, maak zelf maar even kennis met haar.

“Verhalen!” roept de majesteit van het BelangRijk woest uit haar bed. “Verhalen om beter te worden?!” Ik ben wel ziek, maar niet gek. Ik hoef geen vertelsels te horen van simpele onderdanen. Ik heb zoveel koninkrijken bezocht dat ze mijn neus uitkomen. Denk je nu werkelijk dat eenvoudige mensen mij iets kunnen vertellen wat ik nog niet weet? Ik heb wel wat beters te doen dan naar suffe verhaaltjes te luisteren. Ik moet belangrijke beslissingen nemen. Ik moet regeren en heersen. Ik moet een feest regelen ter ere van mij. Dus onbelangrijk doktertje van me, hoepel op met je verhaaltjes. En dat doet de dokter, maar niet zonder de geheime envelop mee te nemen.

Helaas kunnen we deze boeken niet meer op de boekentafel neerleggen, maar u kunt ze nog altijd wel bestellen bij de boekentafel!

Hennie Neeleman (521 57 14) en Gerda Dekker (522 22 93) – Emailadres: boekentafel@hervormd.nl.

Hennie Neeleman (521 57 14) en Gerda Dekker (522 22 93) – E-mailadres
Bankrekeningnummer NL45RABO0106619802