Terugblik musical ‘Esther’

Dit seizoen bestaat Zondagsschool Benjamin 75 jaar. Dat hebben we op zaterdag 29 juni gevierd. Om 13.00 uur waren de kinderen van groep 3 tot en met 8 aanwezig in de kerk. Vanaf 15.00 sloten ook de kleuters van groep 1 en 2 aan. De uitdaging was om met alle kinderen, zo’n 45 in totaal, de musical ‘Esther’ in één middag in te studeren. Maar daar draaiden de bevlogen acteurs van De Vliegende Speeldoos hun hand niet voor om.

Binnen enkele uren werden de kinderen omgetoverd in onder andere Oosterse vorsten, bedienden en met zwaarden bewapende hulptroepen. Aan het begin van de avond liep (naast de temperatuur…) ook de spanning steeds hoger op! Want er zaten om 19.00 uur zo’n 180 vaders, moeders, opa’s, oma’s, broers en zussen in de kerkzaal die natuurlijk enorm benieuwd waren naar het resultaat van alle voorbereidingen. Vijf kwartier later volgde een langdurig applaus! Iedereen had genoten van de liedjes, het spel van de kinderen en de acteer- en zangprestaties van de mensen van De Vliegende Speeldoos. Alle kinderen straalden als echte sterren in deze musical die het Bijbelse verhaal vertelde van Esther, een gewoon meisje dat koningin wordt en door God wordt gebruikt om haar volk te redden.

De voorstelling werd mede mogelijk gemaakt door Kerk in Actie. Als dank ontvingen zij namens de zondagsschool een cheque en de opbrengst van de gehouden collecte: een totaalbedrag van € 640,-. Dit bedrag zal worden gebruikt voor ‘Kinderen in de knel’; een project van Kerk in Actie waarmee kinderen in kwetsbare situaties worden geholpen.

De zondagsschool bedankt iedereen die op wat voor manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan deze geweldige dag!

Leiding Zondagsschool Benjamin