Kerkdiensten

U bent van harte uitgenodigd om in onze gemeente de kerkdiensten mee te beleven! Meer weten over de inhoud, lees dan verder >>

Zondag 4 oktober
10.00 – Dhr. N. van Splunter, Rotterdam
Zondagsschool: jongeren, groep 1-4
18.30 – Ds. A.D.L. Terlouw, Jeugddienst

Zondag 11 oktober
10.00 – Ds. A.D.L. Terlouw
Zondagsschool: ouderen, groep 5-8
Er is nog géén crèche voor 4-, 5- en 6-jarigen!
18.30- Ds. W. Markus

Kerk en corona

Het reserveren voor het bijwonen van een kerkdienst kan op twee manieren. U kunt u aanmelden via http://kerkkaartje.nl/hervormde-gemeente-bergschenhoek/ of mocht dat niet lukken, kunt u zich aanmelden bij onze koster Jolanda 06-57333356. Wel is het noodzakelijk dat u een bevestiging krijgt van uw reservering. Als u via www.kerkkaartje.nl heeft gereserveerd, krijgt u op zaterdagavond een bevestigingsmail toegestuurd. Als u Jolanda gesproken heeft, is dit ook voldoende. Mocht u de voicemail hebben ingesproken, moet Jolanda daar ook wel een bevestiging van hebben gegeven.

Waarom is het zo belangrijk?

Zoals u weet, worden tussen huisgezinnen 3 stoelen vrijgehouden. Dit is 1,5 meter. Ook is het zo dat er niemand voor of achter u mag zitten vanwege het zingen in de kerk. Deze regel is een van de richtlijnen van het RIVM die het mogelijk maken om als kerk te kunnen zingen. Omdat er 3 stoelen tussen huisgezinnen zitten en men niet voor of achter elkaar kan zitten, is het noodzakelijk om voorafgaand aan de dienst kaartjes op de stoelen neer te leggen om een goede indeling te maken. Het is vanwege die reden dus niet mogelijk om op het laatste moment dit aan te passen naar meerdere personen die bij elkaar willen zitten. Zorg dus bij het reserveren dat u het juiste aantal personen aangeeft per huisgezin!

Jongeren onder de 18

Als er jongeren onder de 18 zijn die bij elkaar willen zitten, dan kan en mag dit! Één iemand maak dan een reservering voor het aantal jongeren die bij elkaar willen zitten. Zet bij het reserveren dan wel 18- achter je naam.

Wijzigingen

Als er onverwachte wijzigingen zijn, bijvoorbeeld dat u voor twee personen heeft gereserveerd, maar dat u alleen komt, geef dit vooraf of bij binnenkomst even door aan Jolanda (06-57333356) of aan een van de coördinatoren.

Aanmelden kinderen crèche

Als u kinderen wilt aanmelden voor de crèche kunt u dit telefonisch doorgeven aan Jolanda (06-57333356 – WhatsApp mag ook).

Kinderen zondagsschool

De kinderen van de zondagsschool hoeven zich niet vooraf aan te melden en zijn vanaf 9.30 uur van harte welkom! In de weekbrief staat vermeld welke kinderen er zondagsschool hebben.

Overige maatregelen

De overige maatregelen blijven van kracht. Als jij of iemand uit je gezin ziek is, blijft het hele [huis]gezin thuis. Bij binnenkomst wordt er navraag gedaan op klachten en pas je handhygiëne toe. We maken zo weinig mogelijk gebruik van het sanitair.

Zondag 4 oktober
In de ochtenddienst van deze Israëlzondag gaat de heer Nico van Splunter voor. Hij is evangelist in Rotterdam en ging al eerder bij ons voor. ’s Avonds is er een jeugddienst waarin ik zelf hoop voor te gaan. Het thema voor deze dienst is: ‘What’s Next?’ Het gaat over de vraag in hoeverre ons leven maakbaar is. We maken plannen, hebben ideeën, maar opeens is er een crisis. Wat nu? Jakobus zegt er in hoofdstuk 4 van zijn brief een paar rake dingen over. Goed om ter harte nemen! Behalve Lux werkt ook de eredienstband mee aan deze jeugddienst. Zegenrijke diensten gewenst!

Zondag 11 oktober
Deze zondag staat in het teken van de Kerkproeverij. Inmiddels kennen we dat als gemeente. Een zondag waarin de dienst nog meer dan anders gericht is op het verwelkomen van gasten. Ook voor deze zondag maakt corona dat de dingen wat anders gaan dan anders. Er is geen grootscheepse landelijke campagne. Toch doen we, net als veel andere kerken in Lansingerland, wel mee met dit initiatief. Lastig is natuurlijk dat we in de kerk lang niet zoveel plaatsen hebben als normaal. Daar heb ik het volgende op bedacht.

Laten we voorrang geven aan onze gasten. Nu werkt het juist voor hen het beste als ze worden meegenomen. Dus: iedereen die naar de kerk wil, weet wat hem of haar te doen staat. Nodig een gast uit die (nog) niet zo vertrouwd is met het christelijk geloof en ga samen naar de kerk! Thuis samen de dienst kijken kan ook (binnen de regelgeving uiteraard die mogelijk nog verandert tussen het moment dat ik dit schrijf en het Kerknieuws verschijnt). Hoe dan ook, laten we met elkaar afspreken dat we als gemeenteleden wachten met reserveren tot zaterdag, zodat onze gasten voor kunnen gaan. Wie dus een gast wil meenemen, moet zorgen dat hij of zij dat geregeld heeft voor zaterdag. De overgebleven plaatsen kunnen op zaterdag gereserveerd via de website (of als dat echt niet lukt, telefonisch).

Om iemand uit te nodigen, werden er de afgelopen jaren uitnodigingskaarten gedrukt die je kon geven aan iemand die je mee zou willen nemen. Dat is nu wat lastig. Daar hebben we het volgende op gevonden. Met de weekbrief van a.s. vrijdag sturen we een bijlage mee waarbij een digitale uitnodiging zit. Die is algemeen – dus daar hoort nog een persoonlijk bericht via e-mail of Whatsapp bij. Maar op die manier heb je toch iets (digitaal) te ‘overhandigen’. Voor degenen die dat liever niet doen, zijn er ook een beperkt aantal gedrukte kaarten beschikbaar. Ze liggen zondag a.s. klaar. Nodig ontspannen en gastvrij uit, zonder iets op te dringen. En denk vooral aan mensen die jou goed genoeg kennen. Onderzoek laat zien dat dat het beste werkt! Kortom, zo maken we er toch een uitnodigende Kerkproeverij-kerkdienst van. Deze dienst is de tweede dienst van ons jaarthema: ‘Lang leve de kerk!!’. Het gaat over Kolossenzen 1:12-23.

’s Avonds gaat onze oud-predikant ds. Markus voor.

We wensen elkaar goede diensten toe! AT