DORCAS VOEDSELACTIE 2021: IEDEREEN KAN MEEDOEN

De Dorcas Voedselactie wordt zoals ieder jaar een actie waar iedereen aan mee kan doen. Dit keer wordt de actie anders aangepakt.

Waarom de Dorcas Voedselactie?
Elke dag een maaltijd op tafel? Voor veel mensen in Oost-Europa is dat niet vanzelfsprekend. Werkloosheid, armoede, eenzaamheid: het is aan de orde van de dag. Zo ook voor Melvin, een 7-jarige jongen uit Albanië. Zijn vader kan maar geen werk vinden. In 2020 kreeg dit gezin een voedselpakket van Dorcas; een pakket dat met gedoneerd geld uit Nederland door Dorcas kon worden ingekocht. Het gezin is heel blij. Want naast producten als macaroni en bloem zaten er ook verse producten in. Dat werd goed ontvangen. Naast dat, bood Dorcas van het gedoneerde geld trainingen waarin Melvin’s vader groente leerde verbouwen. Hij bouwt nu een eigen bedrijf op waardoor er straks voor altijd brood op de plank komt. En dat wil Dorcas voor nog veel meer mensen bereiken: een voedselpakket voor zolang het nodig is en voor de langere termijn een gezonde toekomst.

Terugblik 2020
Dorcas is blij dat dit in het moeilijke jaar 2020 kon worden bereikt. Want, even leek het erop dat de Dorcas Voedselactie niet door kon gaan. Het was niet verantwoord om met een groep vrijwilligers producten in te zamelen en ze daarna te sorteren en te vervoeren.  Daarom verzamelde Dorcas geld in, waarmee Dorcas in de landen producten kon kopen.

Dorcas merkte hoe goed dit werkte. Vrijwilligers vonden het fijn om zo bij te dragen en Dorcas zag ook het positieve effect in de landen waar ze werken: lokale producten worden goed ontvangen en boven verwachting kreeg de actie zo een nieuwe impuls. Gezien dit succes en de onzekerheid die corona ook dit jaar nog steeds met zich meebrengt, heeft Dorcas ook de actie dit jaar aangepast.
De actie van 2021: hoe u kunt helpen
U kunt meedoen door bij te dragen aan een voedselpakket. Kies wat u wilt geven en doneer. Dit kunt u doen door uw fotocamera op uw telefoon te richten op één van de QR-codes die hieronder staan, zo helpt u mee een pakket te vullen. Hartelijk dank voor uw steun!

Dorcasvoedselactie.nl

Namens de diakenen een hartelijke groet.

Alex Alberts