Kerkelijk werker voor 20/30-ers

De Hervormde Gemeente Bergschenhoek is een brede en veelzijdige gemeente waarin zowel jong als oud goed vertegenwoordigd zijn. Echter de doelgroep 20/30-ers wordt steeds minder goed vertegenwoordigd. Vanwege deze zorg en het verlangen om de 20/30-ers tot bloei te laten komen, is er binnen deze gemeente ruimte gekomen voor een uniek initiatief. Daarnaast is er een groot missionair verlangen welke de tweede pijler vormt voor dit initiatief. Het verlangen is een pioniersplek binnen de gemeente voor en door de 20/30-ers, waarvan de invulling nog helemaal open ligt. Om hierin te leiden en te begeleiden is de kerkenraad op zoek naar een

Missionair pionier voor 20/30-ers
16-20 uur p.w.
Een gedreven pionier met een passie
voor het evangelie en hart voor 20/30-ers

Context
De Hervormde Gemeente Bergschenhoek is een brede en veelzijdige gemeente waarin zowel jong als oud goed vertegenwoordigd zijn. De gemeente heeft een eigen centraal gelegen kerkgebouw waar het evangelie van Jezus Christus met elkaar wordt beleefd en gedeeld. Bergschenhoek maakt onderdeel uit van de gemeente Lansingerland en zal de komende jaren sterk uitbreiden in het aantal inwoners (o.a. door de nieuwbouwwijk Wilderszijde).

In de afgelopen jaren is een missionaire visie ontwikkeld, waarin de generatie 20/30-ers centraal staat. Dit heeft zich vertaald in een concreet plan om deze groep mensen een plek te bieden om het geloof te beleven op een manier die bij hen past. Het sterke verlangen leeft dat dit ook een gemeenschap is waar mensen voor het eerst of opnieuw in aanraking kunnen komen met het evangelie. In deze visie wordt gehecht aan een aanpak waarbij de eenheid in de gemeente bewaard en versterkt kan worden.

Inmiddels is een gemotiveerd team vanuit de groep 20-30-ers gevormd dat, met een mandaat van de kerkenraad, leiding zal geven aan dit traject met ondersteuning van de IZB. Er liggen concrete plannen klaar om de komende twee jaar een Focus-traject te volgen met een grote groep mensen uit deze leeftijdsgroep. Dit traject is gericht op missionaire bewustwording en verdieping. Tegelijk lopen we een traject gericht op de vormgeving van samenkomsten voor en door de genoemde leeftijdsgroep. In de vervolgfase is de bedoeling om 20-30-ers buiten de
gemeente in Lansingerland te bereiken. Hoe dit wordt vormgegeven, ligt momenteel nog helemaal open.

Wat ga je doen?
Wij zijn op zoek naar een pionier die sturing geeft aan dit team en samen met hen dit traject gaat leiden. Het doel is om een pioniersplek op te zetten waar 20/30-ers zich thuisvoelen en dit tegelijk een plek is waar niet-gelovigen zich welkom voelen en getriggerd worden. Om deze plek te kunnen creëren zal het team samenwerken aan verdieping, discipelschap en het vormen van een missionaire gemeenschap. De pionier zal zowel een functie hebben in het mee- en uitdenken van de voortgang alsmede de geestelijke invulling, zoals diensten leiden en bijbelstudiegroepen ondersteunen. In dit bijzondere traject zijn er veel mogelijkheden voor creatieve ideeën, ondersteund door de behoefte vanuit de gemeente en de leiding van Gods Geest.

Wie zoeken we?

• We verwachten dat je overtuigd christen bent. Je staat als leerling van Christus in het leven en je staat in biddende afhankelijkheid van Hem.
  • Je hebt een groot hart voor de generatie 20/30-ers. Je kent hun belevingswereld en hebt passie om met hen samen te werken. Ervaring in het leidinggeven aan groepen jonge mensen is onmisbaar.
  • Je bent een pionier; je staat open voor nieuwe ideeën en weet deze ook concreet vorm te geven
  • Je hebt een missionair verlangen en zoekt de uitdaging om het evangelie te delen aan hen die (nog) niet betrokken zijn bij geloof en kerk.
  • Je bent toegankelijk, open en bereikbaar voor jongeren en jonge gezinnen en wijst hen de weg naar Jezus Christus.
  • Wij zoeken een persoon met geestelijke leiderschapskwaliteiten die goed kan samenwerken en in staat is om mensen te inspireren en voor te gaan.
  • In de wijze waarop je voorgaat en preekt heb je een directe en praktische aanpak en spreekt in toegankelijke taal.
  • Je werkt samen met de betrokken afdelingen van de IZB en bent bereid om deel te nemen aan overleg en toerusting.
  • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding theologie.
  • Je kunt goed netwerken, plannen en organiseren, je bent een enthousiasmerende, creatieve en ondernemende persoonlijkheid, die goed zelfstandig kan werken.

Wat bieden we?
De aanstelling betreft een periode van twee jaar met de omvang van minstens 16 tot maximaal 20 uur per week. Daarbij is er perspectief op verlenging afhankelijk van het verloop van het project. Voor deze functie gelden de arbeidsvoorwaarden conform de CAO van de Protestantse Kerk in Nederland.

Meer informatie
Je kan solliciteren door een motivatiebrief en CV te sturen naar de scriba van de kerkenraad, Jan-Wolter Oord (email) Voor meer informatie kan je contact opnemen met Eric de Vrij (06-50985264). Op www.hervormd.nl kan je meer informatie vinden over de gemeente.

PDF bijlage – Kerkelijk werker 20-30 Bergschenhoek_versie 21 september 2021