Kinderen en jeugd


Iedereen is welkom!

Bij de Hervormde Gemeente Bergschenhoek hebben we volop te bieden voor jongeren van alle leeftijden. Van leuke en leerzame activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar tot spannende evenementen voor jongeren van 12 jaar en ouder. Ontdek hoe wij een bruisende gemeenschap creëren waar jongeren kunnen groeien, leren en plezier kunnen beleven. Doe mee en maak nieuwe vrienden terwijl je samen op ontdekkingsreis gaat.

Wil je contact met onze jeugdouderlingen? Mail gerust!

Eline van den Bos

Joran Verloop

Lees hier alles over onze activiteiten:

Dit is een tekst om te laten zien wat hier nog moet komen 😉

Om ouders in de gelegenheid te stellen samen naar de kerk te kunnen gaan, is er tijdens de morgendiensten crèche voor kinderen van 0 t/m 3 jaar.

Dit is een tekst om te laten zien wat hier nog moet komen 😉

De hobbyclub bij uitstek is een gezellige creatieve club voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Zit je in groep 5, 6, 7 of 8 dan is er woensdag ’s avonds om de week club van 19:00 tot 20.00 uur. Elke clubavond begint met een eigentijds bijbels verhaal, waarna gestart wordt met knutselen; figuurzagen, timmeren, kleien, knippen, plakken, kleuren, verven, solderen, strijkkralen, noem maar op. Veelal wordt er gewerkt met (door de leiding zelfgemaakte) voorbeelden, maar als de kinderen iets anders willen maken, is dat ook goed en wordt er bij geholpen. Met Sinterklaas, Kerst en Pasen proberen we ook een bijpassende knutsel te maken. Het clubseizoen wordt altijd feestelijk afgesloten.

Ben je 8, 9, 10, 11 of 12 jaar en houd je van knutselen? Kom dan gerust eens een keertje proberen!

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Stuur gerust een mail.

Dit is een tekst om te laten zien wat hier nog moet komen 😉

Doelgroep: Alle kinderen in de basisschoolleeftijd

Doel van de jeugdweek: Kinderen in contact brengen met God en Jezus, door middel van verhalen en liederen over God en het stimuleren van vriendschappen binnen de kerk. En ouders in contact brengen met de kerk en geloof door middel van aandacht voor hen.

De jeugdweek is dus voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar. De Bijbelse boodschap wordt op een eenvoudige manier gebracht, er wordt vanuit gegaan dat er kinderen komen die geen ‘basiskennis’ van het geloof hebben. Voor de kinderen die deze ‘basiskennis’ wel hebben is er het feest van de herkenning. De jeugdweek vindt plaats in een sfeer van veiligheid en gezelligheid, waar ieder kind zichzelf mag zijn! Alle onderdelen zoals zingen, verhaal, spelletjes en bidden zijn er opgericht iets van de liefde van Jezus Christus door te geven.

Elk jaar hebben we een bepaald thema. Vanuit dat thema vertellen we een Bijbelverhaal, leren de weektekst (een tekst uit de Bijbel) aan en zingen elke dag het themalied. Onder begeleiding van de band zingen we nog vele andere liedjes. Daarna is er ondermeer ruimte voor sport, spel en creativiteit.

Wanneer: In de herfstvakantie op dinsdag- en woensdagochtend van 10.00 uur tot 12.30 uur en donderdag van 10.00 uur tot 13.00 uur. Op donderdag eten we als afsluiting van de jeugdweek pannenkoeken. Op de drie genoemde dagen is de kerk open vanaf 09.30 uur. Op dinsdag kun je je vanaf 09.30 uur inschrijven.

Afsluiting: De jeugdweek wordt afgesloten in de kerkdienst op zondagmorgen na de jeugdweek. Deze dienst begint om 10.00 uur.

Waar: Hervormde Kerk, Kerkplein 1 in het centrum van Bergschenhoek

Dit is een tekst om te laten zien wat hier nog moet komen 😉

Iedere zondag wordt er tijdens de ochtenddienst, in de bovenzalen van de kerk, Kinderkerk gegeven. De Kinderkerk is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar. De ene week is er Kinderkerk voor de onderbouw (groep 1 tot en met 4) en de andere week voor de bovenbouw (groep 5 tot en met 8). In de weekbrief kunt u lezen welke groepen aan de beurt zijn.

Het doel van de Kinderkerk is om de kinderen te vertellen over de liefde van God en hen de liefde van de Here Jezus te laten zien. Dit doen we door met elkaar te zingen, te bidden, te luisteren naar een bijbelverhaal en hier met elkaar over te praten. Ook spelen we vaak een spel of doen we een verwerking bij het bijbelverhaal of thema.

We gebruiken hiervoor de lesmethode Bijbel Basics (www.bijbelbasics.nl) van Het Nederlands Bijbelgenootschap. Door het werken met deze methode wordt een brede basis gelegd voor de bijbelopvoeding van kinderen en staat de rijkdom van de bijbel centraal.

Voor de laatste informatie en een impressie van de lessen kunt u ons volgen op Instagram en Facebook.

Heeft u vragen of suggesties? Aarzel dan niet de leiding aan te spreken.

Contactpersoon: Johan Jongeneel 

Dit is een tekst om te laten zien wat hier nog moet komen 😉

 Je denkt erover om mee te doen met de belijdeniscatechese. Maar je aarzelt… Is het wel iets voor mij? Ik heb nog zoveel twijfels… En ik weet nog helemaal niet of ik belijdenis wil doen.

Misschien kan ik je helpen met het verhaal van de twee mannen op weg naar Emmaüs. Ze zijn ontgoocheld na Jezus’ dood. Maar Jezus voegt zich bij hen en loopt met hen op. En dat is nu waar het om gaat bij ‘geloven’.

Het is het gaan van een weg, met vallen en opstaan. Soms ben je de weg kwijt, zoals die twee mannen. Maar Jezus zoekt je op en loopt met je mee, soms kilometers lang. En gaande-de-weg breekt het geloof door. Je bent er niet ineens, je groeit er naar toe.

Op de weg die je gaat, word je af en toe voor een keus gesteld. Want vlak voor het huis in Emmaüs doet Jezus alsof Hij verder wil gaan. Door de uitnodiging van de twee mannen gaat dat gelukkig niet door. Jezus komt bij hen binnen, breekt het brood en dan herkennen ze Hem. Ook dat hoort blijkbaar bij het geloof: een keuze maken.

Voor wie is dus de belijdenisgroep? Voor mensen die nog op weg zijn. En om verder te komen op die weg moet je zo af en toe het lef hebben om een keuze te maken. Net een stapje verder doen, dan je eigenlijk aandurft. Blijf niet aan de zijlijn staan.

Heb je vragen? Mail gerust! Je bent welkom!

Dit is een tekst om te laten zien wat hier nog moet komen 😉

Voor jongeren van 12-16 en 16-18 hebben we in onze gemeente mentorcatechese: Follow Me en Follow Me Next! 

We beginnen elke avond met gebed, een lied, een filmpje en een korte presentatie over het thema dat die avond centraal staat. En daarna gaan we in groepjes uit elkaar waarin je met leeftijdsgenoten en samen met een mentor in gesprek gaat over het thema van die avond. Na afloop is er tijd om iets te drinken, te snoepen, te chillen. Zo kun je nog even napraten met je vrienden.

Follow Me is er (van september tot maart) op maandagavond, van 18.45-ca. 19.45 uur. 

Follow Me Next is er (ook van september tot maart) op maandagavond van 20.00 uur – ca. 21.15 uur. 

Zowel Follow Me als Follow Me Next worden in onze kerk gehouden.

Jij bent super welkom! En neem gerust je vrienden mee!

Dit is een tekst om te laten zien wat hier nog moet komen 😉

De jeugddienstcommissie bestaat uit enthousiaste jongeren die ongeveer 9 keer per seizoen een kerkdienst organiseren die speciaal bedoeld is voor jongeren. Deze jeugddiensten vinden plaats op de eerste zondagavond van de maand.

De jeugddienstcommissie verzorgt de activiteiten die bij deze diensten horen. De commissie neemt contact op met de voorganger, denkt na over thema’s, zoekt liederen en een intro uit, stelt de liturgie samen, plaatst advertenties, etc.

De jeugddiensten beginnen om 18:30 uur, maar vóór aanvang van de dienst speelt de band al een aantal Opwekkingsliederen. De diensten worden begeleid door onze eigen band en daarnaast worden er af en toe externe bandjes of koren uitgenodigd om een dienst te begeleiden.

Voor vragen of ideeën kan je altijd bij iemand van de jeugddienstcommissie terecht. Je kan mailen. Ook is de jeugddienstcommissie te vinden en te bereiken via Facebook en Instagram.

De jeugddienstcommissie hoopt ook jou een keer te ontmoeten!

Dit is een tekst om te laten zien wat hier nog moet komen 😉

Link. is 4x per jaar op een zaterdagavond voor jongeren tussen de 17 en 27 jaar. Elke keer doen we iets anders op een andere locatie. Het is altijd gezellig en soms een beetje serieus. Link. wordt georganiseerd vanuit de Hervormde Gemeente Bergschenhoek.

Emailadres

Facebook

Dit is een tekst om te laten zien wat hier nog moet komen 😉

Tim & Rank is een jeugdclub voor jongeren van 12 t/m 17 jaar. Bij Tim & Rank kun je je vrijdag avond doorbrengen met je vrienden of nieuwe vrienden maken. De club is op vrijdagavond in één van de ruimten van de kerk.De avond begint om 19.30 uur en eindigt om ongeveer 20.45 uur. De avonden zijn heel divers. Zo hebben we leuke uitjes maar behandelen we ook serieuze onderwerpen zoals vriendschap, hemel vs. hel, wat Jezus voor je betekent etc. Ook doen we vaak een spel of gaan we op de creatieve tour. Dus eigenlijk voor ieder wat wils.

Het hoogtepunt van het seizoen is het spectaculaire kamp. Dit vindt plaats rond de hemelvaartsvakantie. We gaan dan met alle leden naar een kamphuis, en beleven daar echt een top tijd. Zo hebben we altijd een dropping een actieve dag en natuurlijk de zwembaddag. Ook gaan we met elkaar in gesprek over een bepaald thema en bekijken dit vanuit de bijbel en hopen zo verder te groeien in het geloof.

Kortom zorg dat je er bij komt. Hieronder nog alle info kort op een rijtje:

Wanneer? Elke vrijdagavond, behalve tijdens de vakanties

Hoe laat? Van 19:30 uur tot 20:45 uur

Waar? In de bovenzalen van het kerkgebouw

Jij bent altijd welkom! Kom gewoon eens een keertje langs!

Heb je andere vragen? Ga naar ons contactformulier en stel gerust je vraag.