Kerkdiensten

U bent van harte uitgenodigd om in onze gemeente de kerkdiensten mee te beleven! Meer weten over de inhoud, lees dan verder >>

Zondag 18 oktober
10.00 – Ds C. van Andel, Amsterdam; Uitzending RTV Lansingerland (rtvlansingerland.nl)
Er is géén crèche voor 0- t/m 6-jarigen ivm de maatregelen
Er is géén zondagsschool ivm de herfstvakantie!
18.30 – Ds. H. Post, Veenendaal, Themadienst

Zondag 25 oktober
10.00 – Ds. A.D.L. Terlouw
Er is géén crèche voor 0- t/m 6-jarigen ivm de maatregelen
Er is géén zondagsschool ivm de herfstvakantie!
18.30 – Ds. P. van Veldhuizen, H.I.-Ambacht

Kerk en corona
Vorige week is er tussen de overheid en de vertegenwoordigers namens de kerken gesproken over de recente ontwikkelingen. In de huidige publieke en bestuurlijke opinie liggen ook kerken onder een vergrootglas. Het is belangrijk dat we ons als gemeente dat ook realiseren. Niet om angstvallig te reageren, wel om onze verantwoordelijkheid serieus te nemen. Het laatste woord lijkt ook nog niet gezegd te zijn over de huidige maatregelen. Het zou dus zomaar kunnen dat wat ik hier schrijf alweer achterhaald is op het moment dat Kerknieuws verschijnt.

Kerkdiensten

Momenteel geldt als zeer dringend advies voor de kerkdiensten om met niet meer dan 30 mensen (excl. medewerkers aan de dienst) bijeen te komen. Zoals eerder, zullen we ons conformeren aan deze richtlijn, hoezeer het ons ook aan het hart gaat. Er is dus beperkt ruimte voor gemeenteleden in de kerk. Reserveren blijft noodzakelijk. Dit kan telefonisch bij Jolanda (06-57333356) of via kerkkaartje.nl. We denken dat het belangrijk is om daarbij voorrang te geven aan mensen voor wie juist in deze tijd het sociale contact extra belangrijk is.

Er zal ook geen samenzang meer zijn totdat de regels weer worden versoepeld. Net als in juni zal er – naast de eredienstband – een groep zangers zijn vanuit de gemeente die de Psalmen en Gezangen zullen zingen.

Zondagsschool en crèche

Vanwege het zeer beperkt aantal kerkgangers is er geen crèche. De zondagsschool gaat wel door! De kinderen van de zondagsschool hoeven zich niet vooraf aan te melden en zijn vanaf 9.30 uur van harte welkom! In de weekbrief staat vermeld welke kinderen er zondagsschool hebben.

Andere activiteiten

Wat betreft andere, doordeweekse activiteiten geldt het volgende. Activiteiten boven de 18 jaar: tot max. 30 mensen beneden in de kerkzaal. Clubs en activiteiten onder de 18 jaar: max. 30 mensen beneden in de kerkzaal en 30 mensen boven. De voorwaarde daarbij is dat het gaat om activiteiten waarin deelnemers een vaste zitplaats hebben. Dit zijn de maximum aantallen. We benadrukken dat activiteiten die online kunnen plaatsvinden, ook zoveel mogelijk op die manier gehouden zullen worden. Voor online activiteiten zijn er vanuit onze gemeente digitale middelen beschikbaar om vergaderingen te beleggen, video calls te plannen, enz. Er is ondersteuning beschikbaar!

Overige maatregelen

De overige maatregelen blijven van kracht. Als jij of iemand uit je gezin ziek is, blijft het hele [huis]gezin thuis. Bij binnenkomst wordt er navraag gedaan op klachten en pas je handhygiëne toe. We maken zo weinig mogelijk gebruik van het sanitair. Verder is het de bedoeling dat er mondkapjes gedragen worden in het gebouw zolang we ons verplaatsen (naar onze plaats of naar buiten toe). Belangrijk is om bij het verlaten niet te blijven napraten in de hal en evenmin massaal op het kerkplein. Ook dat hoort bij de verantwoordelijkheid waar ik hierboven over schreef.

Zondag 18 oktober
Op deze zondag ontmoeten we twee gastvoorgangers. In de ochtenddienst gaat ds. Tramper uit Gouda voor. En ’s avonds is ds. Post uit Veenendaal de voorganger. Goede en gezegende diensten gewenst!

Zondag 25 oktober
De ochtenddienst van deze zondag zou de afsluiting van de Jeugdweek zijn. De Jeugdweek gaat echter niet door, in ieder geval niet op de manier zoals we dat kennen. Een afsluitingsdienst heeft daarom niet zoveel zin. Ik ben wel van plan er een dienst van te maken die extra gericht is op kinderen. Op dit moment weet ik nog niet waar de dienst over gaat. ’s Avonds gaat ds. Van Veldhuizen uit Hendrik-Ido-Ambacht voor.

We wensen elkaar inspirerende diensten toe! AT