Zondagsschool Benjamin

Iedere zondag is er tijdens de ochtenddienst zondagsschool. De zondagsschool is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar. Net als op de basisschool zijn er 8 groepen. De ene week is er zondagsschool voor groep 1 tot en met 5 en de andere week voor groep 6 tot en met 8. In het kerknieuws en de weekbrief kunt u lezen welke groepen er aan de beurt zijn. De lessen worden gegeven in de bovenzalen van de kerk.

Het doel van de zondagsschool is om kinderen in de basisschoolleeftijd op een voor hen begrijpelijke wijze bekend te maken met de Bijbel. We gebruiken hiervoor de lesmethode van stichting ‘Doe Maar’ (www.stichtingdoemaar.nl). Deze ervaringsgerichte methode brengt het Evangelie op een manier die aansluit bij het kind van nu, zonder concessies te doen aan de boodschap.

De methode is opgebouwd uit verschillende thema’s. Midden- (groep 3, 4, 5) en bovenbouw (groep 6, 7, 8) volgen elk hun eigen programma. Per zondag is iedere groep met hetzelfde thema bezig. Ieder thema bestaat uit verschillende lessen. Iedere eerste les van een thema beginnen we centraal. De groepen van middenbouw of bovenbouw starten gezamenlijk met een inleiding op het thema en een Bijbelverhaal. De verwerking vindt in de afzonderlijke groepen plaats.

De onderbouw (groep 1 en 2) werkt niet met deze methode maar volgt een eigen programma waarbij het luisteren naar Bijbelverhalen en knutselen centraal staan.

Heeft u vragen of suggesties? Aarzel dan niet de leiding aan te spreken.

Contactpersoon:
Wouter van der Meijde – email