Kinderkerk

Iedere zondag is er tijdens de ochtenddienst Kinderkerk. De Kinderkerk is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar. De ene week is er Kinderkerk voor groep 1 tot en met 4 en de andere week voor groep 5 tot en met 8. In het kerknieuws en de weekbrief kunt u lezen welke groepen er aan de beurt zijn. De lessen worden gegeven in de bovenzalen van de kerk.

Het doel van de Kinderkerk om de kinderen te vertellen over de liefde van God en hen de liefde van de Here Jezus te laten zien. Dit doen we door met elkaar te zingen, te bidden, te luisteren naar een bijbelverhaal en hier met elkaar over te praten. Ook spelen we vaak een spel of doen we een verwerking bij het Bijbelverhaal of thema.

We gebruiken hiervoor de lesmethode van stichting ‘Doe Maar’ (www.stichtingdoemaar.nl). Deze ervaringsgerichte methode brengt het Evangelie op een manier die aansluit bij het kind van nu, zonder concessies te doen aan de boodschap.

De methode is opgebouwd uit verschillende thema’s. Midden- (groep 3, 4, 5) en bovenbouw (groep 6, 7, 8) volgen elk hun eigen programma. Per zondag is iedere groep met hetzelfde thema bezig. Ieder thema bestaat uit verschillende lessen. Iedere eerste les van een thema beginnen we centraal. De groepen van middenbouw of bovenbouw starten gezamenlijk met een inleiding op het thema en een Bijbelverhaal. De verwerking vindt in de afzonderlijke groepen plaats.

De onderbouw (groep 1 en 2) werkt niet met deze methode maar volgt een eigen programma waarbij het luisteren naar Bijbelverhalen en knutselen centraal staan.

Heeft u vragen of suggesties? Aarzel dan niet de leiding aan te spreken.

Contactpersoon:
Johan Jongeneel – email